9.Fejezet

2014.07.20 14:39

Méltó-e a Harcos címre?

Mikor kiment a második folyosóra, rögtön szemben találta magát Manfréd barátunkkal. A fiú elmosolyodott, majd ahogy végignézett rajta egy kicsit meglepődött. Később megszólalt:
-Már vártam, hogy ideérj. A többiek meg ránk várnak, hogy Harcossá tudjunk avatni... Ne aggódj, csak a mai nap lesz ilyen zűrös.-Mondta gyorsan látva Alysha fáradt tekintetét. Elkapta a kezét, és bekísérte a nagyterembe. Egy csomó féle-fajta lény volt odabent. A székek különböző magasságban voltak: Wise széke volt a legmagasabban az ajtóval szemben. Azután a legmagasabban 20 szék volt, Wise két oldalán 10-10. Ezután egy szék volt, Wise széke előtt, ez már a másik irányba nézett, az ajtóban Alysha a háttámláját látta. Két oldalt pedig a földszinten volt a riportereknek, operatőröknek szánt székek, mindenféle csatornáktól. A 20 székből Wise jobb oldalán 6 nő, a másik oldalán (Manfréddal együtt) 7 férfi ült. Alysha Wise intésére helyet foglalt a magányos széken a 21 előtt.
-Nos, Alysha Alyshia Gwent...-Szólalt meg Wise- Felteszünk önnek pár egyszerű kérdést. Kérem, feleljen rájuk. Amennyiben a mellettem ülő Harcosok elfogadhatónak találják a válaszait, ön is Harcos lesz. Dina, kérlek, mondd el az egyes számú kérdésünket.-Erre a mondatra egy lány gépelni kezdett az előttük lévő asztalba épített képernyőn. Így Alysha olvashatta is a kérdés szövegét a saját asztalába épített furcsa képernyőnek köszönhetően. Dina felállt közvetlenül Wise mellett lévő helyén. Nem volt túl barátságos kinézete: Fekete toppját azonos színű szíjjak rögzítették a vállára, nyakára, és karjaira tekeregve egészen csuklójáig. Félcombig érő fekete szoknyája sem mutatott mást, annak szíjai a hasát, derekát és a lábait tekeregték körbe, mintha kígyók lettek volna. Tűzvörös haja, mely mélyen az arcába lógott, tökéletesen, és egyben ijesztően mutatott barna szemei mellett. Hangja sem árulkodott kedvességről.:
-Tudnád jellemezni nekem a Mutresz tengereiben lapuló tűzokádó démont?
-Amennyiben a dremátox-ról van szó, igen.-Dina bólintott.-Külső jellemzői, amelyek rögtön lebuktatják: Vörösen izzó szemek villám formájú fülek, hosszú, gyakran méteres uszonyok. Hosszú, sárkányszerű nyakak, 2 fej. Általában 3-4 utódot hoz világra, melyek nem nagyobbak egy nagyobb testű kutyánál. Lakhelyüket a tenger mélyén barlangok adják. Ragadozók, és általában párban élnek. Nem szeretik a zajt, tudnak repülni uszonyukba rejtett szárnyaiknak köszönhetően. A víz felett képesek tüzet okádni, fogaik pengeélesek. Vakfoltjuk fejük felett és alatt található.
-Köszönöm, eleget hallottam.-Ezzel leült Dina. Most Manfrédon volt a sor, hogy felálljon.
-3 másodperc áll a rendelkezésedre.-Kezdte el kérdését Manfréd.- 5 démon fog túszként egy idős nőt, egy férfit, és egy gyermeket egy hajón. A vízben ragadozók ezrei úszkálnak a hajó alatt. Mentőcsónak egy van, és csak összepréselve fér rá 2 ember. A hajó az említett 3 másodperc múlva robban. Mit teszel?
-A Férfit és a nőt a hajóra teszem, a gyermeket a férfi nyakába, és az evezőt a nő kezébe adom. És a vízbe vetem magam. Bár én próbálok védekezni, előbb-utóbb meghalok, a másik három életet viszont meg tudtam menteni. Sőt, ha ügyes vagyok, a magamét is.-Manfréd csak leült, a mindannyian gépelni kezdtek Alysha előtt. A lányban akkora feszültség volt, hogy teljesen kiment a szeméből a fáradtság. Néma csend lett, csak a képernyők nyomogatása hallatszott.