7. Fejezet

2014.07.14 14:47

A küzdelem

Klánet város főcsarnokának lakó részén állt meg a hintó. 3 és fél órája az indulásnak. Alysha azóta megnyugodott, valamennyire... A kocsis leugrott, és kinyitotta az ajtót. Amikor Alysha az ajtó felé fordította fejét egy magas, szőke férfit látott. A férfi hófehér öltönye alatt világoskék inget viselt. Nadrágja hófehér anyaga a cipőjéig eltakarta a lábát. Cipője is fehér volt. Kék szeme érdeklődőn csillant meg, miközben a kezében lévő listát figyelte.
-A neve?-Kérdezte.
-Alysha Alysia Gwent.
-Rendben, életkora 26 év, édesanyja leánykori neve pedig Sarah Gwent, ha nem tévedek.
-Az adatok igazak.-Felelt a lány 2 éve belenevelt nyugalommal.
-37-es szoba lesz az öné, kérem menjen be!-lépett el a férfi a kocsi ajtajából, hogy a következő hintóhoz mehessen, ami egyébként csak a színekben különbözött Alysha kocsijától.A lány kilépett a betonból készült járdára, ennyire még nem érezte magát egyedül, mint most. Sóhajtott egy nagyot, a kocsi eltűnt a háta mögül. Már nem volt számára vissza út. Teljesen egyedül, pénz nélkül, Harcoshoz méltó ruhában, nem lenne túl bölcs dolog kószálni egy ekkora városban, mint Klánet. Nem volt választása. A szobába gond nélkül betalált. Egy ágy, egy asztal és egy szék volt csak a pici helységben. nem is fért volna el más a szobában, amely ha megvolt 3x2m, akkor sokat mondtam. Annyi szabad hely volt csak, hogy a széket ki tudta húzni, de úgy a befelé nyíló ajtót már nem tudta volna használni. Leült az ágy szélére. Nagyot sóhajtott, azt tudta, hogy a mai nap lesz élete legfontosabb napja, mivel, vagy meghal, vagy Harcos lesz belőle. Hiányzott neki a régi élete, befurakodni a rossz fiúk közé, és érdekes titkokat megtudni, aztán legyőzni ördögi csapatukat. Ebből állt az élete. Szerette csinálni, de tudja, hogy soha többé egyszer sem fog ez neki még egyszer megadatni élete hátra lévő részében. Harcosnak lenni nagy dicsőség, mert ugyan évente megtartják ezt a párbajt, a Harcosok száma nem éri el a 20-at. Harcosnak lenni azonban nagy felelősség is. Tudni kell, kit kell megölni, s kinek elég pár év a börtönben. Tudni kell, hogy tartsák távol a démonokat az emberektől, melyik fajtájú démont hogy lehet, illetve hogy nem lehet legyőzni, megsebezni, megölni. Melyiknek az érintése halálos, melyiknek hol van a vakfoltja, melyik tud távolról is harcolni, illetve azt hogy teszi....stb...stb.
Miközben Alysha ezen gondolkodott, a folyosón egy szájharmonika szólalt meg. Ezután annak a férfinak a hangja hallatszott, aki a kocsinál eligazította Alysha-t:
-9 órára mindenki legyen a csarnokban! Ismétlem: 9 órára mindenki legyen a csarnokban!-Alysha az ajtó fölött elhelyezett órára pillantott. 8:40 volt a pontos idő.- 10-kor-folytatta a szöveget a férfi.- kezdődik a párbaj. Ismétlem: A párbaj 10 órakor kezdődik! Egy óra alatt biztosan ki lesznek osztva a fegyverek.-A férfi és a harmonika is elhallgatott.
Alysha 10 percig még némán ült a szoba magányában, aztán felállt, és kiment a csarnokba. Már voltak ott egy páran. A csarnok ajtajában ismét rákérdeztek az adataira, majd közölték, hogy már 74-en vannak a csarnokba vele együtt. A fegyvereket is kiosztották aszerint, hogy a jelentkező lapra milyen fegyver lett írva. 10 órára a csarnok tele lett nézőkkel, a riporterek és operatőrök is megérkeztek mindenféle tv és rádió csatornától. Nem egy helyen élőben fogják mutatni a nagy eseményt, más csatornák többször is leadják lassítva, különböző időpontokban. Azok, akik ide jelentkeztek,legtöbbször betanult szövegekkel jönnek, mert a győztes kap 10 percet, hogy bemutatkozzon a világnak. Azonban Alysha nem tanult, és nem is gondolkodott rajta, mit mondhatna, ha ő nyerne. Ám ez az 1-2 perc kezdés előtt kevés idő lett volna a szöveget megtervezni, Alysha neki sem állt.
-Az ütközet 0-ra kezdetét veszi. Kérem, azok a versenyzők, akik esetleg rosszul vannak, hagyják el a harcmezőt, és távozzanak békével!-Kb 3-4 embert ki is kísértek, a rácsokat leengedték, hogy a versenyzők nem versenyző személyre e pocsékoljanak időt, ugyanis a leghosszabb harc eddig csak 15 perces volt. A többi versenyző a kezdést várta.- Nos, akkor... 3!....2!....1!...Jég!....Víz!...Gőz!.... 0!!!-Ezzel kezdetét vette az ütközet, a jelentkezők száma másodpercek alatt a felére, majd a egyedére csökkent. Alysha egyelőre nem támadott senkire, csak azokat ölte meg, kik őt akarták. 5 perc múlva már csak 10 ember maradt talpon, ezekből 2 férfi lándzsát, egy nő és 2 férfi harci szekercét, egy nő láncot, 2 férfi, 1 nő, és Alysha pedig kardot használt. Ezekből a két lándzsás és a két szekercés férfi küzdött meg, a kardot forgató nő a szekercéset kapta, Alysha-nak meg a láncot pörgetővel kellett szemebe néznie. Itt már csak 3-an maradtak: 1 lándzsás férfi, a szekercés nő és Alysha. Hősünk félrehúzódott, és megvárta, amíg a nő meghal. Aztán lehasalt a hullák mellé. A férfi elkezdett felé futni, mint aki megőrült, és ahogy fölötte elment, rálépett bal kezére, erre Alysha úgy válaszolt, hogy felpattant, és hosszában kettévágta. Lett nagy éljenezés, meg hurrázás a tömegben, lassan 5 éve, hogy nő még nem nyert, és legalább 12 éve annak, hogy Harcos is lett a győztes. Klánet vájnixa viszont összevonta a szemöldökét, ami nem biztató jel.