(3)

2015.04.26 20:34

Elég erős férfi nyit ajtót, aki valószínűleg kemény fizikai munkával keresi a kenyerét. Rövid, barna haja alatt kék szemei igencsak elkerekednek a látványodtól. Elbűvölten néz téged, bár egyikőtök sem érti a helyzetet.
- Tud segíteni, Uram?- Kérded vékony, gyengéd hangodon. Ő csak visszakérdez:
-Mit tudnák segíteni egy tündének egyszerű halandóként?- Itt a Te állad esik le; hogy is létezhetnének tündék? Ugyanúgy a fantázia szülöttei, mint a vámpírok, vagy a főnixek is. És most valaki Benned lát egy tündét. Igen, Harcosom; most olyan dolgokkal fogsz megismerkedni, amiket az emberek csak sejtenek, bár ott van az orruk előtt minden, nem látják meg. Persze van kivétel.
-Szállásra van szüksége, élelemre, ruhára, igaz?-Bólintasz kérdésére.- Hát jöjjön beljebb.- Tenyerét a hátadra teszi, és úgy kísér be.- Van egy lányom, szerintem tud egy-két ruhát adni. - Mondja, majd egy szobába vezet. - Ez a vendégszobánk. Érezd magad otthon! A lányom hamarosan jön a ruhákkal, én pedig mindjárt hozom a vacsorádat. Viszlát!- Te csak intesz neki, s az ágyon ülve figyeled, ahogy elhagyja a szobát. A szoba barátságos, bútorzata ugyan szegényes: Az ágy deszkáin szalma van; az asztal és a székek szemmel láthatóan saját gyártmányúak. Hallom gondolatod: ,,Van még ilyen elmaradott falu a XXI. században?" . Nincs semmi baj, kedves, ne aggódj, őrangyalod éber, és hamarosan társat is kapsz majd. Addig azonban ismerkedj tested új erejével! Figyelsz egy gyertyát az asztalon, eszedbe sem jut magadat vizsgálni. Hát persze, te egy becsületes ember voltál egy becstelen világban. A gondolatot is kerülöd, hogy valaki más testét vizsgáld az engedélye nélkül. Követted a jót, a magad igazát, s sokat buktál amiatt, hogy nem azt mondtad, amit hallani akartak. Az elrontott életedről nem tehettél, ahogy az idekerülésedet sem te tervelted ki. Egy férfit sosem tudnál szeretni, hiszen te is az voltál, nőt meg a becsületed nem enged. Nyílik az ajtó, a leány lép be, kezében 1-2 ruhával. Aranyszőke haja, játékos szeme és kedves mosolya megdobogtatja a szíved, de elkergeted a gondolatot. Fiatal. Túl fiatal.
-Tessék, ezeket tudom adni, remélem jó leesz.-Mondja a lány és leteszi a pólót és nadrágot az asztalra. - Még valamit hozhatok?
-Nem, köszönöm.-Válaszolod szerényen. A lány bólint, és kimegy a szobából. Látom rajtad a zavart. Kénytelen vagy levenni a zsákot, hogy felöltözhess. Ismerkedj csak meg a testeddel, szükséged lesz még a pontos kinézetére, ha megsérülsz, hogy el tudd látni a sebed. Bár nem hallhatsz engem, megérzed, hogy tudnod kell. Egy lassú mozdulattal lehúzod magadról a zsákot, és végigpillantasz hófehér bőrödön, hogy legyen sejtésed, hogy is néz ki most a tested. Érzed, hogy fölforrósodik arcod vörösségében. Fölöltözöl, a ruha pont jó. Kezdetnek szerintem is megfelel, de szükséged lesz majd páncélra és fegyverre is. Az azonban még a távol jövő, először meg kell tanulnod uralni az erődet, és el kell tudni viselned azt, hogy halhatnak meg miatta. Kinyílik az ajtó, s a férfi lép be rajta, a kezében lévő tálcán egy szelet zsíros kenyér, 2 szál újhagyma és egy bögre tea pihen. Leteszi a tálcát az asztalra, s rád emeli tekintetét.
- Hozhatok még valamit önnek?- Kérdezi a férfi, s az ajtóban megáll.
- Nem, köszönöm. Talán ha fél órára kölcsön tudna adni egy tükröt, azzal tökéletesen meg lennék elégedve. Így sem fogom tudni meghálálni mindazt, amit értem tett.
- Ugyan, semmiség! - Legyint az ember, s kimegy a szobából. 10 perc sem telik bele, s visszaér a tükörrel. - A falon jó lesz?
- Tökéletes, nagyon köszönöm! - Mondod.- Lenne szíves magamra hagyni?
- Hát persze! Ha bármi kell, szóljon! Viszlát!- Ezzel kimegy a szobából. Eleinte nem akarsz a tükörbe nézni, ezért egy kicsit segítek, és ösztönözlek rá. Először eszel, és iszol, és csak távolról nézed a tükröt, így arcod helyett a falat látod benne, a fa ház törzsekből álló falának barna színváltozatát. Talán attól félsz, hogy nem látod majd szívesen magad, vagy nem fog tetszeni az új arcod?
Bár nem emlékszel az előzőre. Te a nemedre sem, és még neved sincsen, csak ígéretes jövőd. Felállsz és a tükör felé indulsz, majd kíváncsiságod győzelmét elismerve belenézel. Elmosolyodsz, így jelzed, hogy tetszik, amit látsz. Bevallom, én is elégedett vagyok különleges szemeddel, mely a pupilládtól az íriszed széléig haladva vörös-narancs-sárga színváltozaton átmenve jelképezi forró lángokból álló hatalmadat, melyhez hajad vöröses-narancsos rókaszíne tökéletesen illik. Az arcbőröd tökéletesen sima, vörös, vékony szemöldököd szépen ívelődve áll a helyén. Telt, gyönyörűen vörös ajkaid is hozzájárulnak az összhatáshoz, minek köszönhetően hosszú percekig figyeled tükörképedet. Ezután átgondolod, mi történhetett veled, minek köszönhetően most itt vagy. Majd lassan álomba merülsz, s álmodban találkozunk, kifaggattál, de mikor megébredsz már nem emlékszel rám, sem arra, hogy egyáltalán álmodtál valamit. Miután visszaalszol, elmegyek, s a megfelelő helyre vezényelem leendő kísérődet, melynek fajtájával holnap fogsz megismerkedni.
Már rég figyellek, mikor hajnalban magadhoz térsz az első napsugarakra. Bambán körülnézel, nyújtózol egyet, majd felülsz az ágyon. Körülnézel és elkezd forogni az agyad. Ismét gondolkodni kezdesz, és rájössz, hogy még nincs is neved. Ez nem azt jelenti, hogy nincs neved, csupán még nem találkoztál vele. Valaki kopog, kénytelen vagy ajtót nyitni. A lányt látod meg, kezében tálcával, melyen valami érdekes állagú citrom-barna keverék színű anyag van. Olyasmi színű, mint a sült krumpli, csak kocsonya állagú étel. Lerakja az asztalra a tálcát, s te értetlenül ránézel.
-Mi ez?- kérded halkan, figyelve rá, nehogy sértőnek tűnjön hangod.
-Először legyen szíves megkóstolni.- Felel a lány határozottan. Figyeled a furcsa, pingponglabda nagyságú kocsonyaként remegő gömböket. A lány elvesz egyet, és jóízűen megeszi. - Finom.- Közli, s feléd nyújtja a tálcát, miután egy lassú mozdulattal felemelte az asztalról. Elveszel egyet. Ragadós, nyálkás. Nincs sok gusztusod megkóstolni, de éhséged rávesz. Meglepően finom íze van: olyan, mint a sült krumpli, tojás és valami sajt keveréke, vagyis nem pont olyan, de látom rajtad, hogy ízlik. Négy ilyen gömböt eszel meg, az utolsót már képtelen vagy: Így is feszül a gyomrod. A lány mosolyog. - Most megmutatom, mit ettél. - Mondja, s kivisz a hátsó udvarra, ahol egy igen furcsa állatot látsz: Póni nagyságú, ló fejű, azonban birka gyapjúval rendelkező kecske lábú állat legelészik előtted. Szép, fekete bundája van, s mellső lábai között ugyanúgy található egy tőgy, mint a hátsók között, csak az elől lévőnek nem két kicsi, hanem 1 nagy bimbója van. Kerek szemekkel figyeled a legelésző állatot. A lány csak mosolyog szőke fürtjei között.
-Höszvérnek hívják a haszon és az öszvér szóból összeolvasztva. - Magyarázza kedvesen. - Akkora, mint egy póni, erős, mint a szamár, tejel, mint egy kecske, hűséges, mint a kutya, és szőre olyan értékes, mint a juhé. A hátsó tőgye akár utód nélkül is tejel, a mellső pedig a reggelidet adja. Jó tenyésztőtől szerezve akár 20-30 évig is tejel és etet. Átlagosan 40-45 évet él, ha nincs levágva omlós húsáért. Persze nem olcsó mulatság egy ilyen állat, de már az elvadasítottak utódjaiból is be lehet szerezni. 100 éve élnek szabadon is. Ha nagy mázlid van, téged is kiválaszt egy nőstény, és akkor sok gondod megoldódik. Erőszakkal viszont nem ad sem tejet, sem élelmet. - Látom rajtad, hogy teljesen ki vagy akadva, s kezdesz rádöbbenni, hogy egész más világba csöppentél, mint amilyenben előző életedben voltál. Az a tény, hogy e különös állat etetett meg, már fel sem lett számodra fogva. Mindettől teljesen lefagytál. Hány állat kereszteződése is? 5-7? Nem tudnád megmondani. Ezt látva az ember sem mond többet, csupán fej a tálcára még néhány bogyót, és beindul. Elsápadsz, elvörösödsz. Fehér arcodon nagyon jól mutat a két vörös rózsa: kerek szemeidben szégyen lángja lobban. Végre! Feléledt a Tűz szemeidben. Tehát megkaptad varázserődet is. Gyönyörű az arany színű  lángocska pupilládban. Kár, hogy Te még nem látod. Elkészültem teljesen az új testeddel.

Amennyiben holnap indulni szeretnél, látogasd meg a következő (5) oldalt.

Ha még maradnál, és megnéznéd a gazdag házat is, ez a jó választás (4)