13.Fejezet

2014.08.05 12:07

Az indulás, tervek

 

Másnap már hajnalban ébren volt mindenki. A hátizsákokba szépen lassan minden belekerült, ami kellhet: hálózsák, zseblámpák, esernyők, fegyverek, étel, ital, némi pénz, kötél és még pár apróság. Az övekre/vállakra felkerültek a kardok, tőrök/íjak, tegezek. A folyosón találkoztak a csapat tagjai.

-Indulhatunk?-Kérdezte Manfréd vidáman. A többiek bólintottak. Hollónak viszont még mindig baja volt a csapat egyik új tagjával, megvető tekintete legalábbis erről árulkodott. Wise lépett oda hozzájuk:

-Sok szerencsét!-Mosolygott.

-Köszönjük!-Válaszolt mosolyogva Angelika.

-Szükség is lesz rá..-Rontotta el a jókedvet Holló mogorva arckifejezéssel.

-Reméljük minden rendben lesz.-Szólalt meg Alysha is.

-Egy küldetésen sosincs minden rendben. A kivételek meg erősítik a szabályt.-Az utolsó szó Dináé volt, elindultak hát lovaikon. A lovak különlegesek voltak, gazdájukhoz igazodtak természetükben és színeikben is. Hollóé fekete volt vörös halálfejekkel díszítve. Dináé sötét pej volt, tele szíjjakkal, és láncokkal, amik inkább díszként voltak rárakva, mint korlátozásként, vagy irányítás céljából. Manfréd lova albínó volt, világoskék nyereggel és arany színű kantárral. Angelika deres lovon ült. Alysha-é mindenféle színben pompázott, de kavarodva, az egész ló úgy nézett ki, mint egy nagy zűrzavar. Ez a tény bizony mindenkit nyugtalanított, bár senki nem szólalt meg egészen estig. Este már az erdő másik felében voltak, letáboroztak, tüzet raktak, és mikor vacsorázni ültek le, kedvük támadt beszélgetni. Pontosabban Manfréd unta meg a csendet.:

-Nos, ha minden jól megy, holnapután el is érjük a várost. Nem ártana egy tervet, vagy egy alapot készíteni, hogy ki mit csinál..

-Nem mondasz hülyeséget.-bólintott rá Alysha.

-Én információt gyűjtök majd a járókelőktől, hogy milyen mágusról van szó. Alysha segíthet.-Ajánlotta Angelika. Manfréd bólintott.

-Kitűnő ötlet. Én majd ellátogatok a piacra és veszek élelmet.-Szólt a témához Dina.

-Holló és én pedig megkeressük a tornyot, és megnézzük milyen nehéz bejutni.-Tette hozzá Manfréd. A másik fiú bólintott, és a lovakhoz ment. Alysha utána.

-Mi baj?-Kérdezte Alysha Hollótól.

-Te, ti.

-Bővebben?

-Befurakodtál a csapatba, és rögtön irányítani akarod azt?!

-Nem! Ha jól veszem észre, Manfréd a csapatvezér, és eszem ágában sincs átvenni a helyét.

-ch.. persze... Egyébként jobb, ha nem barátkozol össze túlságosan Manfréddal. Csak egy tanács: Hacsak tudod, kerüld el.

-Ugyan miért tenném?!

-Majd rájössz, ha nem hallgatsz rám.-Ezzel otthagyta. A tüzet hamarosan eloltották, és aludni tértek. Az éjszaka csendes és nyugodt volt.