10. Fejezet

2014.07.20 17:51

A Harcossá avatás meg lesz tartva?

Wise állt föl ekkor.- Szóval, A harcos címet az a bizonyos Alysha Alyshia Gwent nagyon úgy tűnik, hogy...-Jó hosszan elnyújtja szavait, és figyeli a képernyőt. Meg Aysha-t is, aki immár tűkön ül.- Szóval minden bizonnyal, egyértelmű, mármint 100%-os szavazattal... Valóban kiérdemelte! Szép teljesítmény, és igen furfangos válaszok! Nagy jövő áll még előtted, Alysha, de mindenek előtt egy szép, emlékezetes felavatás. Melyet természetesen egy kamera sem fog felvenni. Ezért most átadnám a Harcosok jelképét: Egy fekete kentaur-medált. Emlékeztessen a hűségre, az erőre, és hogy minden sikerülhet, amiben hisz az ember.-Ezzel leszállt a székről, a lányhoz sétált és a nyakába akasztotta a lényt ábrázoló, gyönyörűen faragott és festett jelképet. Alysha letérdelt, és fejet hajtott köszönetül. Wise elmosolyodott, majd a riportereket is közelebb engedve a lányhoz, visszament a helyére. A kamerák és fényképezőgépek majd' meg vakították szerencsétlent. Kb 10-15 percig tűrték, aztán a Harcosok kiterelték őket a teremből, mint terelőkutyák a birkákat. Wise kikísérte őket a palota határain kívülre.
-A buli még csak most kezdődik, kis csaj.-Vetette oda Dina egy utálatos hangnemben..-Ha megéled a holnapot, tényleg harcos leszel....hm... nem is tudom, mivel kezdjük,.... Talán takarítás?... Á, nem... Azt majd a lufi-csata után.. Na! Azzal fogjuk kezdeni!... Eddig úgyis állandóan az utolsó feladatok között volt...
-Nekem jó.-Szólalt meg az egyik fekete hajú srác. Zöld  szemei csak úgy villogtak. -De a szaladj, ha tudsz sem lenne rossz kezdésnek....
-Valóban nem...-Mosolyodott el mókásan Manfréd. Alysha megijedt, amikor észrevette, hogy körbevették. Nem értett semmit, de a többiek arckifejezéséből ítélve nem is kellett.-Vagy a sugár! Az is nagyon jó!
-Aha egy zöld trutyis fürdetéssel fűszerezve...-Vigyorodott el Dina.
-És befejezésképp bezárjuk a kukába.-Szólalt meg újra a fekete hajú srác.
-Igazad lehet, Holló.-Vigyorodott el Dina.-Aztán majd reggel kiszabadítjuk.
-Azért nem reggel, addigra Wise visszaér!-Figyelmeztette a többieket Manfréd. Alysha-ban egyre inkább nőtt a félelem. Dina elfordult, és az egyik széket tartó oszlop rejtett ajtaja mögül elővett egy nagy ládát, ami  1m3 körüli méret lehetett. Felnyitotta egy csomó lufi volt benne, félig felfújva, vagy inkább megtöltve valamivel. Dina tenyerébe pont beleillett a lufi mérete, amit megfogott. Dobott rajta egyet-kettőt, majd Alysha-hoz vágta. A lufi szanaszét szakadt, és a benne lévő liszt telibe találta a lány haját. A következő lufi Manfrédtól érkezett a benne lévő kakaóval, ez a hasán loccsant szét. Ekkor Alysha elmosolyodott, rájött, hogy csak játék az egész, felpattant, és ő is a ládához sietett, pillanatokon belül olyan csata keletkezett, hogy előkerült még 15 láda, ami szintén tele volt lufikkal. Egy óra múlva jött a következő játék. Mindenkinek volt 30 záp tojás a kosarában, és egymást dobálták vele. Hát lett kellemes illat, meg hatalmas tisztaság a teremben. Ezután minden féle üdítőkkel töltött vízipisztollyal lövöldözték egymást. Aztán átmentek egy medencéhez, amiben valami zöld lötty volt víz helyett. Sem a nyálkás kinézete, sem a szaga nem volt csábító. De a végén egyszer legalább mindenki belekerült. Mire észbe kaptak a sok játék után, már este 10 volt, és mivel mindenki elfáradt, a kukába zárás már elmaradt. Együtt feltakarítottak mindent, és kinyitották az ablakokat. Mire végeztek, már hajnali 1 óra is elmúlt. Mindenki elvonult a szobájába, lefürödtek, kimosták a ruhát, és aludni tértek.